Deel deze pagina

Spelletjes Deel 1

voetbal
VN:F [1.9.20_1166]
Geef een waardering


Voorhoofdsbal
In teams van twee personen lopen de kinderen met een bal of ballon tussen hun voorhoofd geklemd naar een finishlijn. Als de bal valt moeten de kinderen terug naar de startlijn. Een variant hierop is met een krant tussen de schouders, of een luciferdoosje tussen de neuzen naar de finishlijn.

Stoelendans
Alle stoelen staan in een cirkel. De kinderen lopen om de stoelen heen zolang de muziek aan staat. Op het moment dat de muziek stopt, mogen ze op een stoel gaan zitten. Omdat er één stoel te weinig is, blijft er één kind over. Deze moet aan de kant gaan zitten. Eén stoel wordt weggehaald en het spel begint opnieuw totdat er één stoel over is. Winnaar is het kind dat op de allerlaatste stoel komt te zitten.

De toverdrank
Eén van de kinderen wordt afgezonderd van de rest. Om de beurt wordt van een zgn. toverdrank gedronken, en dan mag gewenst worden wat je zou willen worden. Bijvoorbeeld: Formule 1 coureur, timmerman, voetballer enz. Het kind mag weer binnenkomen en moet raden wat de andere kinderen uitbeelden.

Voorwerpen raden 
Stop een aantal gebruiksvoorwerpen in een zak, of onder een handdoek. Bijvoorbeeld een lepel, een aantal knikkers etc. en laat de kinderen raden welke voorwerpen het zijn.
Pas op met scherpe voorwerpen!

Onderzoekertje
Bedek een aantal schoteltjes onder een handoek. Leg op elk schoteltje een bepaalde stof. Bijvoorbeeld stroop, zout, hagelslag, suikerklontjes, haargel, scheerschuim etc. De kinderen moeten raden wat er op de schotels ligt zonder te kijken. Ze mogen alleen met hun handen voelen.

Proevertje
Blindeer om de beurt de kinderen en geef ze een theelepeltje van een bepaalde
(eetbare!) stof. Bijvoorbeeld aardbeienjam, sinas, zout, citroensap enz. De kinderen moeten raden wat de stof is. Pas op met hele scherpe kruiden. Het leukste is als de kinderen mogen aanwijzen welke stof het geblinddoekte kind krijgt.

Skippybal race
Huppel met een skippybal zo snel mogelijk naar een finishlijn. Met meerdere kinderen kun je met gelijke teams een estafette houden. Het team dat als eerste klaar is, heeft gewonnen.

Schminken
Er zijn boekjes te koop met mooie voorbeelden hoe je kunt schminken. Maar het is vooral leuk als de kinderen elkaar mogen schminken.